admin@uprawnienia-geodezyjne.pl

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:

TEMAT:

Dziennik praktyki zawodowej 2024/03/26 17:47 #22554

• marekszczepan
  • marekszczepan Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Otrzymane podziękowania: 205

czy można założyć działalność i wykonywać prace na dany zakres? czy wykonawca też musi być z "zewnątrz?"
mozna nie ma problemu

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dziennik praktyki zawodowej 2024/04/25 10:00 #22639

• Arisa64
  • Arisa64 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dzień dobry, 
czy mogłabym prosić o przesłanie przykładowych wpisów do dziennika zakres 1 i 4? 
Na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Z góry dziękuję za odpowiedź! 

Dziennik praktyki zawodowej 2024/04/29 17:39 #22678

• ciacho23
  • ciacho23 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 18
Uzupełniam dziennik do zakresu 1 i mam pytanie o tyczenia. Jako, że nie robiliśmy w ostatnich latach takich prac to trochę muszę "rzeźbić" w tym co mam i muszę wpisać prace z okresu kiedy tyczenia podlegały zgłoszeniu. Z tym że przeważnie jak robiliśmy mdcp i później tyczenie to albo tego tyczenia nie zgłaszaliśmy, albo zgłaszaliśmy a operatu tak nie składaliśmy. I teraz pytanie jak to tyczenie wpisać do dziennika. Bez nr zgłoszenia? A może "podpiąć" pod mdcp? Tylko wtedy jaki termin wykonania prac wpisać skoro tyczenie było robione np. pół roku / rok po mdcp?

Ostatnia edycja: przez ciacho23.

Dziennik praktyki zawodowej 2024/04/30 08:17 #22685

• PrzemekT
  • PrzemekT Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 2

Uzupełniam dziennik do zakresu 1 i mam pytanie o tyczenia. Jako, że nie robiliśmy w ostatnich latach takich prac to trochę muszę "rzeźbić" w tym co mam i muszę wpisać prace z okresu kiedy tyczenia podlegały zgłoszeniu. Z tym że przeważnie jak robiliśmy mdcp i później tyczenie to albo tego tyczenia nie zgłaszaliśmy, albo zgłaszaliśmy a operatu tak nie składaliśmy. I teraz pytanie jak to tyczenie wpisać do dziennika. Bez nr zgłoszenia? A może "podpiąć" pod mdcp? Tylko wtedy jaki termin wykonania prac wpisać skoro tyczenie było robione np. pół roku / rok po mdcp?

ja wpisywałem numer decyzji pozwolenia na budowę i było ok

Dziennik praktyki zawodowej 2024/05/30 15:50 #22916

• GeoMi
  • GeoMi Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam wszystkich,
Mam pytanie odnośnie dokumentowania praktyki zawodowej. Wiele pytań już było w podobnym stylu natomiast chciałbym to nieco rozwinąć. Pracuję na UoP od kilku lat, firma w której pracuję nie podejmuje się wykonywania rozgraniczeń - a te stety/niestety są potrzebne przy ubieganiu się o zdobycie uprawnień z zakresu 2. I teraz pytanie: skoro pracuję na UoP w firmie numer 1 to czy nie będzie to kolidowało z jednoczesnym odbywaniem praktyk w firmie numer 2?
Drugie pytanie samo się nasuwa - jaką formę umowy miałbym posiadać z firmą numer 2. Czytałem już o umowie o wolontariat ale wydaje się nie być to optymalnym rozwiązaniem skoro z wolontariatu nie mogą korzystać podmioty komercyjne w ramach prowadzonej działalności gospodarczej. Umowa o praktykę absolwencką nie dotyczy osób po trzydziestym roku życia - a więc przynajmniej w moim przypadku odpada. Z drugim pytaniem planuję wystąpić do GUGiK, natomiast czy ktoś doświadczony byłby w stanie udzielić odpowiedzi na pytanie pierwsze?
Pozdrawiam

Dziennik praktyki zawodowej 2024/06/01 10:28 #22919

• ciacho23
  • ciacho23 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 18
Czy ja dobrze rozumiem par. 5 i 6 rozp. ws. uprawnień, że jeśli się pomylę, skreslę coś i poprawię to przy każdej takiej poprawce należy zamieścić imię, nazwisko,  nr uprawnień, datę i musi się podpisać geodeta uprawniony, który podpisuje mi daną robotę? 

Dziennik praktyki zawodowej 2024/06/01 20:05 #22920

• gosiaczez
  • gosiaczez Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 28

Czy ja dobrze rozumiem par. 5 i 6 rozp. ws. uprawnień, że jeśli się pomylę, skreslę coś i poprawię to przy każdej takiej poprawce należy zamieścić imię, nazwisko,  nr uprawnień, datę i musi się podpisać geodeta uprawniony, który podpisuje mi daną robotę? 

Tak robiłam 

Dziennik praktyki zawodowej 2024/06/21 14:16 #22979

• Aga12345
  • Aga12345 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Zwracam się z prośbą do osób, które przeszły pozytywnie weryfikację dzienników praktyk z zakresu 1, czy mógłby ktoś podzielić się przykładowo wypełnioną stroną takiego dziennika?
Stoję przed tym zadaniem i przyznam się, że początkowo wydawało mi się to najprzyjemniejszą częścią całego procesu uzyskania uprawnień, jednak faktycznie już tu zaczęły się schody jak to ogarnąć, jak podejść do tematu aby zrobić to najlepiej jak można.
Mój adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Z góry dziękuję za pomoc. 

Dziennik praktyki zawodowej 2024/06/25 09:36 #23000

• Monika S
  • Monika S Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam, mam pytanie czy komuś zdarzyło się że komisja skontrolowała Was w ośrodku czy widnieje wasze nazwisko w operatach?

Ostatnia edycja: przez Monika S.

Dziennik praktyki zawodowej 2024/06/25 09:38 #23001

• kolodziejkamil
  • kolodziejkamil Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 34
wszystkie tyczenia wpisałem bez nr zgłoszenia i akceptowali

Dziennik praktyki zawodowej 2024/06/25 09:43 #23002

• MPB93
  • MPB93 Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 38

Witam, mam pytanie czy komuś zdarzyło się że komisja skontrolowała Was w ośrodku czy widnieje wasze nazwisko w operatach?

Było kilka takich przypadków opisywanych tutaj na forum.

Dziennik praktyki zawodowej 2024/07/02 09:24 #23024

• pogoboy
  • pogoboy Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Cześć wszystkim, mam do Was pytanie: mam dziennik praktyk z 2016 roku w twardej kładce i schematycznie różni się od tego nowego. W takim przypadku lepiej uzupełniać stary czy pobrać nowy?

Dziennik praktyki zawodowej 2024/07/03 07:27 #23025

• geodetanafazie
  • geodetanafazie Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Dzień doberek,

witam szanownych kolegów/koleżanki z fachu. Biore się za uzupełnianie dziennika z zakresu 1. Mam kilka pytań, które być może pomożecie mi rozwiać.
Czy w dzienniku wystarczą same prace z  inwentaryzacja i MDCP? Jeśli były same tyczenia lub wytyki osi pod ławy etc i nie było zgłaszane to do urzędu nie ma na to ID to wpisywać coś takiego czy lepiej same prace z inwentaryzacjami i MDCP, które mają ID? Ma ktoś jakieś przykłady uzupełniania dziennika? Jeśli tak to chętnie przygarne -> Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. .
Tak przy okazji jaki jest przebieg egzaminu jak to wygląda?

pozdrowionka dla wszystkich i miłego dzionkka ;))

Dziennik praktyki zawodowej 2024/07/05 07:01 #23030

• PawełN
  • PawełN Avatar
  • Z dala
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 25
Możesz uzupełnić stary, to jaki masz dziennik nie ma znaczenia. Ja miałem stare właśnie w takiej twardej okładce i nie było z tym żadnego problemu.
Za tę wiadomość podziękował(a): pogoboy

Dziennik praktyki zawodowej 2024/07/15 21:40 #23038

• Iza3364
  • Iza3364 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam, mam pytanie w temacie dziennika praktyki zawodowej z zakresu 2. Jeśli chodzi o prace z punktu 5 - sporządzanie innych niż wymienione w pkt 3 map i dokumentów geodezyjnych do celów prawnych, łącznie z badaniem stanu prawnego nieruchomości - czy do takich prac mogą wliczać się podziały do zniesienia współwłasności w sądzie, podziały wykonywane w trybie art 73 ustawy z dn. 13.10.1998r. Przepisy wprowadzające ustawy reformujące administrację publiczną, ewentualnie mapy klasyfikacyjne?

Czas generowania strony: 0.179 s.