Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/23 17:49 #27869

• paula2103
  • paula2103 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam, Czy wysyłał ktoś dziennik do sprawdzenia a po jakimś czasie dopłacał do egzaminu jak juz sie przygotował? Planuje wysłać dziennik a zadawać pod koniec roku

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/23 19:02 #27870

• demetria
  • demetria Avatar
  • Wylogowany
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Otrzymane podziękowania: 38
Procedura jest jedna, wysyłasz komplet - wyznaczają termin. Możesz nawet nie wstrzelić się w termin który byś chciała, bo czasem zdarza się, że nie ma sesji. Dopiero potem ta sama komisja która będzie cię egzaminować sprawdza dziennik i to jest wstępna część. Jeżeli chcesz więc zdawać pod koniec roku wyślij jakieś 2 miesiące przed planowanym terminem zdawania. Teraz ciągle coś zmieniają, więc niczego nie można być pewnym. Możesz też do nich zadzwonić i się upewnić,
Za tę wiadomość podziękował(a): paula2103

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/23 19:09 #27871

• manth0r
  • manth0r Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 26
Jeśli nie jesteś pewna dziennika to lepiej doprowadź go do ładu a dopiero potem wyślij. Bardzo dużo zależy od komisji - to że teraz jedna komisja ci dziennik zaakceptuje, to nie jest pewnik że za pół roku będzie też OK ;).
Osobiście nie widzę sensu wysyłania dla samej części wstępnej, w zasadzie nic to nie daje.
Za tę wiadomość podziękował(a): paula2103

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/24 15:14 #27872

• chimorinmemo
  • chimorinmemo Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 51
Zwroc sobie jeszcze uwage na dni kiedy sa sesje. Ja chcialam zdawac w zeszlym roku pod koniec, i myslalam ze zalape sie na pazdziernik lub listopad. Wyslalam dokumenty 1 pazdziernika. Nastepnie po rozmowie telefonicznej z gukikem dowiedzialam sie ze na pazdziernik to juz za pozno, w listopadzie sesji nie bedzie, wiec pewnie dostanie pani grudzien. I dostalam na sobote na grudzien, czyli ostatni dzien sesji, i mimo ze wiekszosc byla na zakres 2, a ja na zakres 1.takze 2miesiace to minimum.

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/24 17:53 #27873

• demetria
  • demetria Avatar
  • Wylogowany
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Otrzymane podziękowania: 38
Z przepisów wynika, że nie mogą ci wyznaczyć terminu egzaminu szybciej jak 6 tygodni od otrzymania wniosku...chyba, że napiszesz oświadczenie, że rezygnujesz z tego przywileju. Ale jak wspomniała chimorinmemo jeżeli nawet tak wyślesz a nie ma już wolnych miejsc ...a ostatnio raczej nie ma, bo ja wysłałam w połowie grudnia licząc na termin na luty i nawet napisałam takie oświadczenie (nie wiedziałam kiedy dotrze przesyłka) a i tak nie było już terminów na luty więc dostałam na marzec.

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/24 18:22 #27874

• paula2103
  • paula2103 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Bardziej mi chodzi o zrobienie opłaty za wstępny czyli sprawdzenie dziennika. a pozniej dopłata do egzaminu. Dziennik mam gotowy tylko jesli cos bedzie w nim nie tak czas sie wydłuzy. Dlatego wołabyłam wysłac dziennik zeby go zatwierdzili i pozniej na spokojnie zapisac sie na egzamin, Robił ktoś tak ?

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/24 19:09 #27875

• gosiag
  • gosiag Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 13
Wg mnie dzienniki sa weryfikowane, gdy zbierze się komisja czyli około 3 tygodnie przed wyznaczonym terminem.

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/24 19:27 #27876

• chimorinmemo
  • chimorinmemo Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 51
Nie ma opcji wplacenia 'tylko za czesc wstepna'. Przelewasz cala kwote 1200. Jezeli cie nie dopuszcza to wtedy zrwacaja czesc za egzamin do ktorego nie mozesz podejsc. Prawdopodobnie jakbys wyslala komplet z potwierdzeniem przelewu tak jakby tylko za czesc wstepna to dostalabys pismo o uzupelnienie wniosku o potwierdzenie przelewu za calosc

Czy można wysłać dziennik wcześniej i zdawać później? 2026/04/30 10:20 #27915

• ineskaa
  • ineskaa Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 9
Opcja opłaty tylko za część wstępną dotyczy zakresów, dla których nie ma części sprawdzającej, np. zakres 3. Jeśli wyślesz tylko dziennik do weryfikacji z opłatą za część wstępną, to wg mnie komisja odrzuci wniosek lub wezwie do uzupełnienia.

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.045 s.