michal baner 2021

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Tyczenia w dziennikach 2026/03/26 16:44 #27609

• daroo
  • daroo Avatar Autor
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam,
zabieram się za wypełnienie dziennika praktyki zawodowej na zakres 1 i mam pytanie, jak teraz wygląda sytuacja z wpisywaniem do dziennika tyczeń które nie podlegają zgłoszeniu do ośrodka? co wtedy wpisujecie? że brak zgłoszenia?
Kolejną rzeczą podobną rzeczą jest osnowa realizacyjna. Jak wygląda wpis do dziennika? wystarczy wpisać że się wykonało projek i pomiar na danym obiekcie i tyle? chodzi mi oto czy potrzebny jest z tego jakiś dokument potwierdzający wykonanie tej pracy czy tylko wpis do dziennika + podpis uprawnionego?
Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Tyczenia w dziennikach 2026/03/27 16:12 #27618

• pepes2929
  • pepes2929 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 9
nie musisz nic pisać w polu przeznaczonym na nr zgłoszenia - ja zostawiałem puste, wystarczy wypełnić rubryki 1, 2, 3, 5 i 6. Dzisiaj dostałem dopuszczenie do egzaminu więc dziennik przeszedł część wstępną postępowania kwalifikacyjnego... (o ile go w ogóle sprawdzali... )
Za tę wiadomość podziękował(a): daroo

Tyczenia w dziennikach 2026/03/27 18:41 #27623

• daroo
  • daroo Avatar Autor
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Oki, To teraz kolejne pytanie mam. Mam duże doświadczenie w inwestycjach drogowych (duże projekty) no i tam tych tyczeń to dziennie się robiło kilkanaście. Co z takiej budowy drogi mogę wyciągnąć. Załóżmy że mam kerg na "obsługę inwestycji" i drugi na mape powykonawczą. Czy mogę sobię podciągnąć z tego tyczenia i osnowę?

Tyczenia w dziennikach 2026/03/27 21:09 #27627

• pepes2929
  • pepes2929 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 9
wiadomo, że często obsługę danej inwestycji prowadzi się "od A do Z" - jeżeli w ramach zgłoszenia dot. np inwentaryzacji (np sieci) wykonywałeś wcześniej jej tyczenie, to możesz to wpisać jako tyczenie sieci z tym że ja np unikałem dublowania tych samych obiektów - czyli gdy wpisywałem coś jako tyczenie (nie pisałem wówczas w dzienniku nr zgłoszenia pracy) to już potem starałem się nie brać tego samego obiektu do inwentaryzacji... analogicznie robiłem z tyczeniem budynku z wykorzystaniem osnowy realizacyjnej - dany obiekt pisałem tylko raz (albo jako zakładanie osnowy albo tyczenie (w obu przypadkach bez nr zgłoszenia) albo ewentualnie jako inwentaryzację budynku z przyłączami)
Za tę wiadomość podziękował(a): daroo

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.041 s.