michal baner 2021

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/05 00:09 #26635

• geopol
  • geopol Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 6
Za tę wiadomość podziękował(a): Zielona, Damian30008

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/05 10:11 #26640

• marekszczepan
  • marekszczepan Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Otrzymane podziękowania: 202
od trzech dni forum trąbi o tym ;)

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/05 21:14 #26655

• Damian30008
  • Damian30008 Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 2
Ale fajnie, nie wiedziałem :D

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/17 12:57 #26872

• lukaszzablo
  • lukaszzablo Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 1
Witam wszystkich przygotowujących się do egzaminu.
Mam do Was pytanie odnośnie wydruków z Lex-a otóż sporządziłem wydruki z lexa ujednoliconych aktów prawnych jednak jak to lex wydrukował mi przed treścią ustawy metrykę akty zawierającą nazwę aktu, dz.u., status: oraz datę wydrukowanej wersji. W nagłówku mam również tytuł akt u oraz link aktu a w stopce numerację stron wraz z datą wydruku.
Jak myślicie takie wydruki przejdą na egzaminie czy przedrukowywać?

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/18 05:15 #26879

• marekszczepan
  • marekszczepan Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Otrzymane podziękowania: 202

Mam do Was pytanie odnośnie wydruków z Lex-a otóż sporządziłem wydruki z lexa ujednoliconych aktów prawnych jednak jak to lex wydrukował mi przed treścią ustawy metrykę akty zawierającą nazwę aktu, dz.u., status: oraz datę wydrukowanej wersji. W nagłówku mam również tytuł akt u oraz link aktu a w stopce numerację stron wraz z datą wydruku.

tylko isap

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/18 05:59 #26880

• demetria
  • demetria Avatar
  • Wylogowany
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Otrzymane podziękowania: 36

Skoro napisali, że nie dopuszcza się inne niż standardowe adnotacje dodawane przy wydrukach np. systemu lex - to wg mnie to co wydrukowałeś, to są te standardowe. Nie ma przecież, żadnych dopisek.. ani komentarzy. A skoro pozwalają z lex to ja odznaczam, wszystkie "dodatki" poza -Informacje o aktach zmieniających. Mając na uwadze wprowadzenie pozytywnych zmian uważam, że głupotą byłoby z ich nie skorzystać.

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/18 09:57 #26885

• Global
  • Global Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 6

Skoro napisali, że nie dopuszcza się inne niż standardowe adnotacje dodawane przy wydrukach np. systemu lex - to wg mnie to co wydrukowałeś, to są te standardowe. Nie ma przecież, żadnych dopisek.. ani komentarzy. A skoro pozwalają z lex to ja odznaczam, wszystkie "dodatki" poza -Informacje o aktach zmieniających. Mając na uwadze wprowadzenie pozytywnych zmian uważam, że głupotą byłoby z ich nie skorzystać.

może ktoś pytał o to GUGiK ?

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/18 12:29 #26886

• angeo
  • angeo Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Tak, ja dzwoniłam. Podsumowując, wydruki z lexa z tytułami artykułów są niby OK. Wydruki ze spisem treści już nie. Wydruki z zakreślonymi zmianami też nie, bo jest to jako dodatkowy dopisek.
Aczkolwiek Pani też powiedziała, że nie było to tak szczegółowo omawiane na spotkaniu z komisją. Warto dopytać bezpośrednio osób z komisji. Więc albo trzeba dalej drążyć temat albo nie ryzykować po prostu i wydrukować wersję klasyczną z isap, czy
Lexa bez dodatków.
Za tę wiadomość podziękował(a): Global

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/18 12:54 #26887

• przemek1
  • przemek1 Avatar
  • Wylogowany
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Otrzymane podziękowania: 79
Już sama możliwośc wydruków z lexa juz nawet bez tytułów artykułów daje dużo, ponieważ nie trzeba analizować rozporządzeń zmieniających i tekstów jednolitych - jest to ukłon w kierunku zdających.
Cała reszta i dopytywanie o dalsze szczegóły doprowadzi zapewne spowrotem do powrotu aktów prawnych z isap.

Ostatnia edycja: przez przemek1.

Zmiana zasad przygotowania wydruków tekstów aktów prawnych na egzamin 2026/02/19 19:21 #26906

• lukaszzablo
  • lukaszzablo Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Również pytałem w Gugiku. Jednak nic się nie dowiedziałem poza tym że wszystko zależy od komisji. Powiedziała mi również Pani że komisja zabrała jakieś materiały z lex-a na ostatniej sesji.
Za tę wiadomość podziękował(a): angeo

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.049 s.