Dzisiaj migracja serwera — możliwe krótkie przerwy w działaniu strony.
Toggle Bar

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Szkolenie SGP na uprawnienia 2023/11/22 22:00 #21615

• mjichau
  • mjichau Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 28
Cześć.
Czy ktoś ma wiedzę czy jakiś odział SGP będzie organizował kurs ONLINE na uprawnienia z zakresu 2? Z tego co widziałem jest tylko jakaś informacja o formie stacjonarnej.
Warto w ogóle? Może jest ktoś kto był na szkoleniu z tego zakresu jak jeszcze odbywały się online i ma "utrwalone" to szkolenie oraz materiały i chciałby się dogadać co do udostępnienia.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Szkolenie SGP na uprawnienia 2023/11/23 05:50 #21616

• marekszczepan
  • marekszczepan Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Otrzymane podziękowania: 202

Cześć.
Czy ktoś ma wiedzę czy jakiś odział SGP będzie organizował kurs ONLINE na uprawnienia z zakresu 2? Z tego co widziałem jest tylko jakaś informacja o formie stacjonarnej.
Warto w ogóle? Może jest ktoś kto był na szkoleniu z tego zakresu jak jeszcze odbywały się online i ma "utrwalone" to szkolenie oraz materiały i chciałby się dogadać co do udostępnienia.

jak trafisz czlonkow SGP w komisji na egzaminie to pewnie warto, ja do tej pory mialem odczucia oraz komentarze innych osob, ze nie warto. Ale to wszystko zalezy od Ciebie- czy sam potrafisz szukac, znalezc odpowiedzi na pytania. Niektórym na pewno pomaga takie szkolenie, innym nie.
Za tę wiadomość podziękował(a): mjichau

Szkolenie SGP na uprawnienia 2023/11/24 14:14 #21652

• BAMBIT
  • BAMBIT Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 16
Na pewno będzie stacjonarny organizowany przez SGP w Warszawie. Polecam bo omawiane są pytania z egzaminów, można omówić czego jeszcze się nie wie, rozwiać wątpliwości. Rozwiązywane są przykładowe testy. Tłumaczą jak odpowiadać na pytania pisemne. Osoby prowadzące szkolenia nie mogą być w komisji i to w ogóle nie ma znaczenia na egzaminie. Stacjonarne szkolenie jest dużo lepsze w mojej ocenie niż online. Na ostatnim szkoleniu na uprawnienia na początku roku było około 80 osób.

Ostatnia edycja: przez BAMBIT.

Szkolenie SGP na uprawnienia 2023/11/28 13:35 #21677

• Rooodlajn
  • Rooodlajn Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 8
Moim zdaniem (odnośnie 1 czy 4) to zupełnie nie ma sensu iść na kurs przygotowawczy, zupełnie on nie ukierunkowuje pod kątem egzaminu. Byłem w lutym 23, otrzymałem prezentacje z każdego omawianego zakresu 1,2,4,5 i fajnie, ale aby coś one wniosły pod kątem egzaminu to tak średnio. Racja, jest rozwiązywany przykładowy test ze strony gugiku, ale jego i sam sobie możesz zrobić, zresztą na tej stronie są o wiele lepsze. 
Ponadto prowadzą to pracownicy Politechniki Warszawskiej oraz naczelnik jednego z wydziałów geodezji w Warszawie, a nie jak tu mówią członkowie komisji egzaminacyjnych, którzy jak Cię zobaczą to od razu będą fory. Nie tak nie będzie, a to mit z czasów kiedy egzaminy były w województwach i rzeczywiście kursy były organizowane przez egzaminatorów w małych grupkach.
O wiele więcej Cię przygotuje Cię ta strona oraz zawarte na niej testy, pytania opisowe jak i forum, i ja bym się na tym skupił. 
Wg mnie strata czasu i pieniędzy, ale podkreślam to tylko moje zadanie. 

Ostatnia edycja: przez Rooodlajn.

Szkolenie SGP na uprawnienia 2023/11/29 07:07 #21684

• marekszczepan
  • marekszczepan Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Otrzymane podziękowania: 202

Moim zdaniem (odnośnie 1 czy 4) to zupełnie nie ma sensu iść na kurs przygotowawczy, zupełnie on nie ukierunkowuje pod kątem egzaminu. Byłem w lutym 23, otrzymałem prezentacje z każdego omawianego zakresu 1,2,4,5 i fajnie, ale aby coś one wniosły pod kątem egzaminu to tak średnio. Racja, jest rozwiązywany przykładowy test ze strony gugiku, ale jego i sam sobie możesz zrobić, zresztą na tej stronie są o wiele lepsze. 
Ponadto prowadzą to pracownicy Politechniki Warszawskiej oraz naczelnik jednego z wydziałów geodezji w Warszawie, a nie jak tu mówią członkowie komisji egzaminacyjnych, którzy jak Cię zobaczą to od razu będą fory. Nie tak nie będzie, a to mit z czasów kiedy egzaminy były w województwach i rzeczywiście kursy były organizowane przez egzaminatorów w małych grupkach.
O wiele więcej Cię przygotuje Cię ta strona oraz zawarte na niej testy, pytania opisowe jak i forum, i ja bym się na tym skupił. 
Wg mnie strata czasu i pieniędzy, ale podkreślam to tylko moje zadanie. 
To nie chodzi o to, żeby siedzieli Ci sami w komisji i na szkoleniu, a na poprawności interpretacji przepisów - szczególnie prawnych. Na tych szkolenaich bardzo często padają odpowiedzi "naszym zdaniem, nasze aktualne stanowisko, zgodnie ze stanowiskiem.. zgodie z wyrokami sądów, zgodnie z interpetacją sądu itd." i te stanowisko, zdanie, klucz podzielają również osoby z SGP, które zasiadające w komisjach. Pod tym kątem na pewno warto
Za tę wiadomość podziękował(a): BAMBIT

Ostatnia edycja: przez marekszczepan.

Szkolenie SGP na uprawnienia 2024/09/19 19:51 #23388

• ana608
  • ana608 Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 6
Cześć,  czy moze ktos z forumowiczów wybiera sie na kurs online przygotowujący do egzaminu na uprawnienia zawodowe w dziedzinie geodezji i kartografii w październiku? Był ktoś może w ostatnim czasie na tego typu kursie i może podzielić się swoimi odczuciami? 
Pozdrawiam

Szkolenie SGP na uprawnienia 2024/11/06 17:04 #23800

• Vanguard
  • Vanguard Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 21
Byłem na kursie oragnizaowanym przes SGP - wtedy starałem się o "jedynkę". Mnie osobiście niewiele pomogło.

Szkolenie SGP na uprawnienia 2025/02/17 09:02 #24370

• Pasi
  • Pasi Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam, 22 - 23 lutego, 1 - 2 marca, 8 - 9 marca odbywa się kurs przygotowawczy w Warszawie, wybiera się ktoś oprócz mnie?

Szkolenie SGP na uprawnienia 2025/08/11 14:19 #25465

• Nefryt
  • Nefryt Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Czy ktoś z tu obecnych zapisał się na kurs stacjonarny w Warszawie na wrzesień 2025 ?

Szkolenie SGP na uprawnienia 2025/08/20 14:46 #25488

• Zielona
  • Zielona Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 3
czekam na termin po nowym roku....

Szkolenie SGP na uprawnienia 2026/02/03 18:32 #26615

• Kuzi93
  • Kuzi93 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Pytanie do osób po kursie SPG. Uważacie że lepiej zapisać się na kurs przygotowawczy na początku przygotowań do egzaminu, czy lepiej na początku samemu przerabiać pytania opisowe ? Na razie rozwiązuję testy i wydrukowałem akty prawne. Zastanawiam się, czy zapisać się już na najbliższy kurs, czy lepiej poczekać na kolejny termin.

Szkolenie SGP na uprawnienia 2026/02/03 19:29 #26617

• bruzdoskoczek
  • bruzdoskoczek Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 7
po kursie nie zdałem hehe

wcale czegoś innego na egzaminach się spodziewałem

Szkolenie SGP na uprawnienia 2026/02/05 08:32 #26637

• Zielona
  • Zielona Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 3
Kto idzie do Wawy na stacjonarny, a kto online Olsztyn?

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.049 s.