michal baner 2021

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Co jeśli się nie zda egzaminu 2015/04/08 23:16 #819

• simonsss
  • simonsss Avatar Autor
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 2
Witam, jestem tu nowy zaczynam uczyć się do egzaminu z zakresu 1, który mam 20 maja. Chciałbym się dowiedzieć co w przypadku gdy go obleję. Czy muszę jeszcze raz składać wykaz prac geodezyjnych i wszystkie dokumenty potwierdzające moją praktykę? Czy jeśli zdam test i "opisówkę" to potem znowu muszę to zdawać? I czy mogę przesunąć termin egzaminu? Dzięki za odpowiedź

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co jeśli się nie zda egzaminu 2015/04/09 08:58 #820

• dudas
  • dudas Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 11
Witam,
niestety trzeba całą dokumentacje składać na nowo po nie udanym egzaminie i oczywiście $$ zapłacić.
Już przed wysłaniem dokumentów należy zrobić sobie kopie u notariusza jeśli będzie problem z uzyskaniem podpisów np. w wykazie prac. (ja tak mam)
Co do zwrotu dokumentów, mi się nie powiodło. Dzwoniąc dzień do egzaminie usłyszałem "proszę się wstrzymać, będziemy wysyłać w przyszłym tygodniu" (zdawałem w czwartek 26.03) Dzwoniąc wczoraj usłyszałem "będziemy wysyłać w tym lub następnym tygodniu". Więc trudno powiedzieć kiedy otrzymam dokumenty a chcę wysyłać zanim wszystko zapomnę.
Egzamin zdawać trzeba zawsze od początku, wyjątkiem jest sytuacja w której zdało się jakiś zakres i podchodzi się do kolejnego w ciągu pół roku - wtedy nie pisze się testu.

Pozdr
Za tę wiadomość podziękował(a): simonsss

Co jeśli się nie zda egzaminu 2015/04/09 20:09 #824

• simonsss
  • simonsss Avatar Autor
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 2
Ok dzięki za odpowiedź, a co jeśli składałem wykaz prac geodezyjnych wg zasad przed wejściem rozporządzenia czy jeśli nie zdam to mogę złozyć ponownie ten sam wykaz czy będą żądać dziennika praktyk zawodowych?

Co jeśli się nie zda egzaminu 2015/04/09 20:52 #825

• demol
  • demol Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 7
Moim zdaniem możesz wg zasad sprzed rozporządzenia, czyli wykaz prac taki sam jeszcze raz.
Obostrzenie jest tylko do:
[rozp. w spr. uprawnień zawodowych...]
§ 38. Osoby zainteresowane, które rozpoczęły praktykę zawodową przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia, mogą dokumentować przebieg praktyki zawodowej według przepisów dotychczasowych tylko w odniesieniu do prac geodezyjnych lub kartograficznych rozpoczętych przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia.

Czyli jeśli chcesz jakieś inne roboty wpisać to musisz w dzienniku ile te roboty rozpocząłeś po wejściu w życie ww. rozp.

Co jeśli się nie zda egzaminu 2015/04/10 10:24 #828

• jkbsrwk
  • jkbsrwk Avatar
  • Wylogowany
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Otrzymane podziękowania: 68
Jeśli w wykazie masz wszystkie prace wg. rozporządzenia potrzebne do spełnienia warunków to dziennik Ci jest nie potrzebny, a skoro już masz datę egzaminu to domyślam się, że spełniasz wszystkie warunki :P

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.046 s.