Witam
Z tego co mi wiadomo dziennik praktych wprowadziło Rozporządzenie z dnia 20 września 2019 r. w sprawie uprawnień zawodowych w dziedzinie geodezji i kartografii
Do dnia wprowadzenia dziennika zrobiłem cześć wymaganych robót z danego zakresu.
Czy jeżeli teraz wykupię dziennik to będę mógł wpisać w niego roboty po 20 września 2019 r, czy jestem zablokowany datą wydania dziennika ?
Witam
Z tego co mi wiadomo dziennik praktych wprowadziło Rozporządzenie z dnia 20 września 2019 r. w sprawie uprawnień zawodowych w dziedzinie geodezji i kartografii
Do dnia wprowadzenia dziennika zrobiłem cześć wymaganych robót z danego zakresu.
Czy jeżeli teraz wykupię dziennik to będę mógł wpisać w niego roboty po 20 września 2019 r, czy jestem zablokowany datą wydania dziennika ?
Witam
Zmiana wprowadzona w Dz.U z 2023 r poz. 1664 w §1 pkt 1
"...w § 5 dodaje się ust. 3 w brzmieniu: „3. Praktyka zawodowa jest uznawana, jeżeli została rozpoczęta i zakończona w okresie 15 lat przed dniem złożenia wniosku.”;.... "
natomiast §2 ust.4 mówi, że
Przepis § 5 ust. 3 rozporządzenia zmienianego w § 1 ma zastosowanie do wniosków o nadanie uprawnień zawodowych złożonych od dnia 1 stycznia 2026 r.